UNEDITED MILANO

Több kép instán!

DAY I. 

Amikor megérkeztünk volt még egy kis időnk, amíg átvehettük a kulcsot (bookingon foglaltunk egy lakást). Megpróbáltunk beülni egy kávézóba, de nem engedték, mert dél körül volt és ebédre keszültek.
A téren, ahol voltunk bementünk a vele szemben lévő kávézóba, ahol szerencsésen lepihenhettünk a repülő és vonat út után.
Egy sója lattét szerettem volna inni, de nem tudom hogyan, nem értették meg, ezért kaptam egy forró, habos szója tejet (kint másabb a szója tej íze ). Utána kérnem kellett még egy espressot. DE ,megérte, nagyon fini volt.
Itt sem maradhattunk sokáig, de pont elég volt, mert mehettünk is a kulcsunkért.

Útközben azért megálltunk még Aperolozni. Valamikor el kellett kezdeni és már dél elmúlt…

Persze miután lepakoltunk, pihiztünk, mentünk is nézelődni. Kimentünk a Duomohoz, ami kb 10 perc sétára volt ( lehetett látni az ablakunkból ).

DAY II.

Arco della Pace – Porta Sempione nap.
Rengeteget sétáltunk mind a négy nap alatt. Összesen kétszer übereztünk egyszer a szálláshoz, utána pedig – SPOILER – az autókölcsönzőhöz. Napi 15 kmeket mentünk, amit napközben nem érzékeltünk csak este, amikor lefeküdtünk picit megpihenni és nem tudtunk felállni, nem akartunk..

img_3046

Az a helyzet, nem tudom azt mondani, hogy ettünk olyan jó olasz kaját, amitől majdnem bepisiltem…
Tök jól értékelt helyeken ettünk, basic pizzákat és tésztákat, de egyik sem volt maradandó. Egyszer volt nagyon fini a tiramisu, amit ettünk, de ennyi.

Este rendeltünk egy Deliveroo Margarita pizzát. Nem értettünk egy mukkot sem az olasz menüből, de gondolja az ember lánya/fia, hogy egy pizzát csak tud rendelni. Az itthoni kenyérlángosra hasonlított. nagyon vastag tésztája volt, és édeskés. Ez volt a legjobb pizza, amit ettünk, mégha meg is lepődtünk rajta, amikor kinyitottuk….

img_5983

DAY III.

Lightosra fogtunk a harmadik napot, mert tudtuk, hogy másnap autót bérelünk és lemegyünk Genovaba a tengerpartra. Úgy voltunk csak a gyönyörű épületek között, ezért itt megragadom az alkalmat és napot, hogy egy rövid válogatást mutassak az MGG képeim közül (MGG- MilanGalambGang).

SORRY NOT SORRY

Ezen a napon amúgy elsétáltunk az autókölcsönzőhöz, ami a Centralo Station mellett volt. Nagyon durva, mert az állomások olyanok, mint itthon a bevásárlóközpontok.
Biztos én is érdekesebben tudnám tölteni az időmet, ha éppen lekésem a vonatomat..

Beültünk az Aperol Teraszra, aminek óriási a hypeja, még várnunk is kellett 3 percet, hogy bemehessünk (ki a teraszra), de pl amikor jüttönk ki, szerintem egy 50 perces sor lehetett…
Nem nagyon éri meg srácok! Szerintem hagyjátok ki, van a tér másik oldalán egy másik ilyen teraszos hely, mi oda fogunk menni.. Jó volt a kilátás stb,  de én sokkal többre számítottam és még a zene is hangos volt. Megpróbáltuk kihozni azért a maximumot belőle, kártyáztunk és hát, khm, a lapjaim beszélnek.

img_5979

img_3194

img_3173

DAY IV.

Reggel felvettük a kis Fiat 500-ast és elindultunk Genovaba. Kevesebb, mint 2 óra volt az út. A vége fele  ( kb az utolsó 30-40 perc ) ilyen szerpentines volt, az nem volt jó, de hamar lent voltunk szerencsére. Beültünk enni az egyik part menti helyre ( nem, itt sem volt fini kaja ) és leszakadt az ég, de mire megettük, amennyit megettünk, addigra el is ment a nyári zápor és kisütött a nap, mintha nem is lett volna semmi eső. Pár perc alatt ismét megtelt a strand a napozó emberekkel, játszadozó gyerekekkel.

img_3314

Annyira jó volt csak ott ülni, szürcsölni a kis bubis vizünket és nézni a hullámokat, a hajókat, ahogy jönnek-mennek. 4 óra pillanatok alatt el is telt.

img_3344

img_6011

7 körül indulnunk kellett, hiszen este ment a gépünk. Egy újabb 2 órás út várt ránk, DE nem látszott a waze-n, merre is kell menni, így hozzá adtunk még egy fél órás kitérőt.
Miért ne?!
Útközben megálltunk egy autópálya menti pihenőben, mert volt meki és éheztünk, de ott óriási sor állt, ezért a kisboltot választottukt, ahol megtaláltam a kasszánál az új/régi Nutellát. Oké, a Nutellához semmi nem hasonlítható, de nagyon fini volt ez a cucc is. Sajnos nem hozhattuk haza, de igazából nem maradt sok már az üvegben ..

img_3371

Azt hittük lefogjuk késni a gépünket, mert nem találtuk hová kell vinni a reptéren az autónkat, utána pedig csak egy ellenörző kapu volt nyitva a reptéren  több tucat emberre, de végül minden úgy akarta, hogy elérjük és még várnunk is kellett a kapunál.. ch

Összegzés: senki nem beszél angolul, mindenki cigizik és nem ismerik a personal space fogalmát. Ezektől függetlenül nagyon nagyon nagyon jól éreztük magunkat!

Végül pedig egy cuki kép Rólunk, csak úgy.

img_3348

Több kép instán!

Petra  Xx

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s