SAMSARA FESTIVAL

Július 2-5 között rendezték meg Magyarországon először a Samsara fesztivált, és lehetőségem nyílt részt venni életem első pszichedelikus rendezvényén, Siófok-Törekin. Mivel sem a jógához, sem a pszichedelikus zenéhez nem értek, ezért egy laikus beszámolót olvashattok, de azt kell mondjam, hogy így is fantasztikus élmény volt.

asfgb

Elsősorban a hangulata miatt. Rengeteg különleges személyt ismerhettem meg, akik olyan életmódot folytatnak, amiről érdemes beszélni. Barátságos, higgadt, mezítlábas és a természetet tisztelő nők, férfiak, barátok és családok jöttek el a házi kedvenceikkel korosztálytól függetlenül. Szaladgáló kutyák mindenhol, önfeledten játszadozó gyerekek, magával ragadó pszichedelikus zene, fantasztikus díszítés és képzeletet felülmúló jóga mozdulatok.

Mivel sokat nem tudok a jóga világáról, így inkább a résztvevőket kérdeztem a fesztivál színvonaláról. A beszélgetéseket, jógaórákat, aerobik foglalkozásokat nemzetközi tanárok, világhírű jógamesterek, edzők, mentorok tartották, és a vendégek között gyógyítók, guruk, sámánok, orvosok, pszichológusok, életviteli tanácsadók is voltak, akik szeánszokat vagy előadásokat tartottak a fesztivál alatt. Sokan azért jöttek, hogy részt vehessenek a meghívott vendégek óráin, előadásain, mert Magyarországon erre nem igazán van lehetőségük. A fesztivál ideje alatt összesen 120 jóga workshopot tartottak. A jóga oktatók  illetve az erős zenei felhozatal volt, ami idevonzotta mind a hazai, mind a külföldi látogatókat.

Esténként több színpadon szóltak a különleges pszichedelikus – trance zenék. 90 előadó érkezett a fesztiválra, főként Angliából, Franciaországból, Dániából és különféle európai országból.

sydfg

Bár a jóga és a zene állt a középpontban, a fesztiválra látogatók betekintést nyerhettek a gyógyítás alternatív vagy éppen ősi módszereibe, esetleg ki is próbálhatták ezeket. Volt még filozófia, rövid filmek és animációk, gimnasztika és tánc oktatás is. 0-24-ben lenyűgöző páros jóga mozdulatokat lehetett látni szinte mindenhol.

Egy multikulturális, sokszínű fesztiválon vehettem részt, amit remélem jövőre is megrendeznek. Ha nem vagytok rajongói a jógának, a pszichedelikus – trance zenének, akkor is érdemes ellátogatni, mert garantáltan különleges élményben lesz részetek.

(képek: a Samsara fesztivál hivatalos Facebook oldaláról)

Petra  Xx

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s